Aanbod

Als je te maken krijgt met verlies, lijkt het leven voor jou tot stilstand te komen. Maar om je heen blijkt het leven keihard door te gaan.  Allerlei emoties komen voorbij, waardoor het kan voelen als een soort orkaan die langsraast. Niets is meer hetzelfde en er is tijd en ruimte nodig om het verlies te integreren in je leven. Persoonlijke begeleiding kan hierbij helpen.

Intakegesprek

Ieder mens is uniek en zo ook ieder verlies. Het kan zijn dat enkele afspraken voldoende zijn en soms is er behoefte aan meer langdurige begeleiding. Tijdens het intakegesprek bespreken we waarom je begeleiding zoekt, wat de wederzijdse verwachtingen zijn en licht ik toe hoe de begeleiding er uit zou kunnen zien. 

Individuele begeleiding

De begeleiding zal voornamelijk bestaan uit gesprekken waarbij de nadruk ligt op jouw verhaal,  maar daarnaast zal ik ook andere werkvormen gebruiken. We zullen samen kijken wat het beste bij jou past.  De begeleiding voor kinderen en jongeren zal ik afstemmen op hun behoeftes. 

Begeleiding ouders/verzorgers/leerkrachten

Naast het begeleiden van kinderen/jongeren  zelf bij hun rouw en verlies, is het ook mogelijk om ouders/verzorgers of leerkrachten handvatten te bieden in hun (onder)steunende rol. Binnen een gezin openbaart het verlies misschien op verschillende manieren, dan kan begeleiding binnen het gezin prettig zijn. 

Workshop verlies en rouw

Gezien mijn ervaring in het onderwijs, is het zeker ook mogelijk om een workshop over verlies en rouw  of een daaraan gerelateerd onderwerp te verzorgen. Dit is mogelijk voor zowel kleine als grote groepen. 

Scholen/bedrijven

Tot slot kunnen scholen of bedrijven te maken krijgen met verliessituaties. Dan is het ook mogelijk om werknemers/docenten/leerkrachten en/of kinderen (als groep of individueel) te begeleiden in deze situatie. 

 

In het kort:

Persoonlijke kennismaking / intakegesprek  (gratis)

Individuele begeleiding  (volwassene, jongere, kind)                                           

Begeleiding ouders/verzorgers/leerkrachten   

(Bij)scholing- training - workshop                                        

Ondersteuning & begeleiding van een klas/school  

                       

Verlies is niet loslaten, maar anders leren  vasthouden (Manu Keirse)